Paikallisuutiset

Paikallispuolustusharjoitus eristää Inarin kunnanviraston yhdeksi päiväksi– harjoitus näkyy Ivalon kyläkuvassa tänään torstaina

Lapland Stronghold -paikallispuolustusharjoitus sulkee Inarin kunnantalon kansalaispalvelut Ivalossa torstaina 5.9.2024. Viranomaiset eristävät koko kunnantalon alueen.

Viranomaiset harjoittelevat Inarin kunnantalolla Ivalossa torstaina 5.9.2024 osana Lapland Stronghold -paikallispuolustusharjoitusta.

Viranomaiset eristävät kunnantalon alueen sekä sulkevat Piiskuntien E75-tien liittymästä Haravalantontien risteykseen saakka noin kello 11.30 - 16.00 väliseksi ajaksi. Asukkaat pääsevät kulkemaan Piiskuntie 5 -kerrostaloon. Harjoitus voi aiheuttaa muutakin liikennehaittaa harjoituksen välittömässä läheisyydessä.

Inarin kunnan kunnantalon kaikki palvelut Ivalossa ovat suljettu koko torstaipäivän 5.9.2024.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Harjoitukseen osallistu Inarin kunnan henkilöstöä sekä Jääkäriprikaati. Harjoituksen tätä osaa johtaa Lapin poliisilaitos.

Inarin kunnan henkilöstö harjoittelee yhdessä johtamista ja yhteisiä käytänteitä muiden viranomaisten kanssa. Kuva: Jaakko Peltomaa

Inarin kunnan alueella liikkuu Lapland Stronghold -harjoituksen ajan Puolustusvoimien ja eri viranomaisten henkilöstöä ja ajoneuvoja. Harjoitusjoukot käyttävät sivullisille vaarattomia, mutta melua aiheuttavia paukkupatruunoita. Harjoitustoimintaan käytettävät alueet eristetään muulta toiminnalta. Sotilaspoliisit ja harjoittelevat joukot opastavat ja ohjaavat liikkumista.

Harjoituksessa sotilaallista toimintaa on Inarissa Ivalon kylällä sekä Anninkadun alueella. Monitoimitalo Kuulas sekä entinen yläastekiinteistö Rantatiellä Ivalossa on harjoituksen ajan Puolustusvoimien käytössä ja tilat on suljettu muulta toiminnalta.

Viranomaisyhteistyön harjoitustoimintaa on Ivalossa Rajankankaalla 3.9., Ivalon lentoasemalla 4.9. ja Inarin kunnantalolla Ivalossa 5.9.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tilanneharjoituksissa Lapin rajavartioston ja Ivalon poliisiaseman viranomaiskiinteistössä, Ivalon lentoasemalla sekä Inarin kunnantalolla Ivalossa poliisin päätavoitteena on viranomaisyhteistyön parantaminen kuten muissakin yhteisharjoituksissa. Olemme suunnitelleet harjoitukset siten, että niissä korostuvat erityisesti toiminnan yhdessä johtaminen ja yhteiset käytänteet. Paikallistasolla meidän on äärimmäisen tärkeää tuntea muut viranomaiset ja yhteistyötahot. Nämä harjoitukset antavat meille siihen oivan mahdollisuuden, kertoo komisario Jukka-Pekka Salmela Lapin poliisilaitokselta.

Lapland Stronghold -paikallispuolustus on osa Maavoimien esikunnan johtamaa paikallispuolustusharjoituskokonaisuutta.

Artikkelia muokattu 5.9.2024 kello 14.01: Otsikkoon lisättiin tieto siitä, että harjoitus näkyy tänään torstaina Ivalossa, ja juttuun otettiin tuore pääkuva Inarilaisen toimituksen vierestä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä