Paikallisuutiset

Ivalon Rajajääkärikomppaniassa kotiutusjuhla – Kaljupäiset miehenpoikaset muuttuivat Ivalon rajakarhuiksi

Porohommat kutsuvat! Kutturan mies, ylirajajääkäri Fasku-Oskal Magga lähti reserviin hyvillä mielin Ivalon Rajajääkärikomppaniasta. Kun mies aloitti sydäntalvella palveluksen, niin ensin tuntui, että aika matelee paikoillaan, mutta alokaskauden jälkeen aika alkoikin hurahtaa nopeasti. Fasku-Oskal sanoi, että Ivalon Raja oli hyvä ja sopivan kova paikka. Hän oli iloinen siitä, että sai Rajassa opetella taistelulähetin tehtäviä moottorikelkan selässä. Nelitahtinen, kassahihnatelalla varustettu Tundra-kelkka tosin upposi Rajajoosepin suunnalla plussakelissä pohjiaan myöten, mutta siitäkin selvittiin, kun Fasku-Oskal ei toki ihan ensimmäistä kertaa ollut moottorikelkan sarvissa. Hän kävi Sodankylän Jääkäriprikaatissa kahden viikon mittaisen moottorikelkkakurssin. -Sodankylässä joutui syömään niitä armeijan ruokia, eikä ne kyllä mitään herkkua olleet. Ivalon Rajassahan onkin aivan mahtavat ruuat. Nyt varusmiespalveluksen jälkeen olisi tarkoitus lähteä vasanmerkitykseen. Aika varmasti kuluu kesällä ja syksyllä porohommissa ja katsotaan nyt, jos ensi vuoden puolella kävisi vielä jonkun koulun. Ja taimenta pitää tietenkin käydä kalastelemassa Ivalojoella kotipuolessa, kertoi Fasku-Oskal Magga.

Ivalon Rajajääkärikomppanian varusmieskoulutus laittaa miehet ääriolosuhteisiin, joissa henkinen ja fyysinen kantti joutuvat äärirajoille. Kovassa paineessa arat ja kaljupäiset alokkaanpoikaset muuttuvat vähitellen huipputiedustelijoiksi – oikeiksi rajamieshengen kyllästämiksi Ivalon rajakarhuiksi.

– Nato-jäsenyys vahvistaa Suomen puolustuksen ennaltaehkäisevää vaikutusta, mutta se ei vähennä oman maanpuolustuksen tarvetta. Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen tehtävänä on jatkossakin Suomen puolustaminen. Ja Suomen puolustusratkaisu perustuu yleiseen asevelvollisuuteen myös tulevaisuudessa

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä