Hyvinvointi

Kesän maistuvat muistot talteen

Syksy on jo ovella ja talvi odottaa selän takana tuloaan. Alkusyksy on ollut kaikin puolin "kuiva" luonnostaan ja sadonkorjuun tuotokset jäivät koko maassa niukaksi. Lyhyt sienikausikaan ei antanut ruokasieniä säilöttäväksi asti ja marjasatokin oli paikoin heikko. Mutta palataanpas vielä alkukesän tunnelmiin ja Pulmankijärven rannalle. Siellä kerättiinkin talven varalle villiyrttejä.

– Lähiruoka, paikalliset tuotteet, superfoodit ja villiyrtit ovat tämän päivän trendi, sanoo keruutuoteneuvoja Kati Lampinen .

Hän on saapunut Pulmankijärvelle pitämään yrttipoimijakoulutusta kesäkuun puolessa välissä. Paikan päälle on tullut salillinen ihmisiä.

– Vaikka meillä olisi tässä viisi koril

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä