Ulkomaat

”Pohjolan Pariisi” on haikeaa historiaa - Iloiset Manskin reissut eivät palaa takaisin, epäilee Murmanskin kävijöiden ylläpitäjä Jari Luostarinen

Legendaarinen Arktika. Hotellikolossi Arktika oli Murmanskin ylpeys Neuvostoliiton aikana. Välillä hotelli rapistui niin pahaan kuntoon, että se sai myös purkutuomion, mutta lopulta rakennus remontoitiin perusteellisesti ja nyt se tuntee nimen Azimut. Jos jokin on varmaa, niin ainakin se, että tulevaa joulua ja uutta vuotta vietetään Azimut-hotellissa ilman suomalaisia ja muitakaan länsimaalaisia vieraita.

Murmanskin kävijät-Facebook-ryhmässä on 320 jäsentä, mutta keskustelua sivustolla ei ole pahemmin käyty Ukrainan sodan aikana. Oikeastaan sivustolla ei näytä olevan elämää ollenkaan. Ryhmän ylläpitäjä Jari Luostarinen on tosin muutaman kerran kysellyt, kiinnostaisiko ketään muuta ryhtyä ylläpitäjäksi ja onko koko hommassa yleensä mitään järkeä – edes nämä kysymykset eivät saaneet porukkaa hereille.

Mitähän ryhmän jäsenet odottavat. Onko porukka jäänyt hiljaa asemiin odottamaan sitä hetkeä, että Manskiin suuntautuva tutkimusmatkailu herää taas eloon, Jari Luostarinen?

– Porukka on kyllä apaattista, mutta eihän se mikään ihme ole. Venäjän raja on kiinni, Murmanskiin, tai Manskiin, kuten me Murman

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä